torsdag 30 juni 2011

Juninatten

Sov ute i stugan vid havet några timmar innan jag gick ut och vaknade på klipporna vid halvtretiden. En ljuvlig morgon med vågorna skvalpande mot klipporna, det värmande mjuka ljuset som lekte med vattnet och klipporna. Himlen var ganska intetsägande, men luften, lukten och ljudet. Några små fåglar såg jag, den långnäbbade känner jag inte igen. En fundering som jag har, hur fångar jag fåglar i flykten i sökaren? Mitt resultat var tämligen klent. nLämnade Aggesunder vid kvart i fem och på hemvägen möte jag bocken.











onsdag 29 juni 2011

Dagens morgonpromenad

Kom iväg lite för sent i morse. Alldeles för varmt för att gå långt. Lupiner är inte min favorit men med det bleka havet som bakgrund är de helt okay. Kråkungen fick jag på köpet.




söndag 26 juni 2011

Strålande morgonpromenad





Sköna sommar!

En dag att arbeta, sedan semester. Vädergudarna spoår fint väder första lediga veckan. jag har hittat min musik till mitt kommande bildspel och jag vet vad som gäller under semestern. Tidiga morgnar.
Stybersmarkkvarna är under renovering, inget vatten i rännan. Bäcken flödade coh blommorna lyste i kapp vid bäckkanten.





 Jungfru Marie Nycklar ??


 Kärrspira






torsdag 23 juni 2011

Morgonpromenad

Stilla fin morgon innan regnet I gammelån finns en bäver och ett gåspar som jag skall försöka få till på bild. Tursamt är ju att modellerna finns kvar. Billy Bäver lyste med sin frånvaro. I förrår var han på vägen när Bosse cyklade hem från jobbet.



tisdag 21 juni 2011

måndag 20 juni 2011

Jormlien 16/6 -19/6

Fredag morgon for jag upp mot Jormlien för några dagars foto med biofotingar. På vägen upp åkte jag förbi Hälingsåfallet. Tyvärr lyste solen med sin från varo och med den regnbågen.
Innan middagen i Jormlien gick jag med stela ben upp till Jormklumpen, varmt, svettigt och gudomlig utsikt.
Efter middagen for vi några stycken upp till Gaustafallet efter Leipekälven. Kyligt och svårfotat.
På lördag morgon packade vi in oss i bilar och for in en bit i Norge för att leta marmorgrottor. Häftiga grottor, den ena i kryphöjd, den andra vattenfylld. Jag hann också med en tur på eftermiddagen efter en fantastisk bäck med häftig ravinkänsla. Efter middagen for vi några stycken till Barakkåfallet.
hem gick fä'rden via Stekenjokk. Min första fågel fotade jag med mitt tele, gul och grann och jag har redan glömt vad den heter. Stannade till vid Trappstegsforsen för att sedan styra kosan mot Åsele.







 





































söndag 12 juni 2011

Innan regnet

Efter en varm helg, så kom då blåsten, solen försvann och det blev svalt.

























måndag 6 juni 2011

Skogsstjärnan

Idag har jag ägnat mig åt att kräla på backen bakom huset. Motivet har varit skogsstjärnan.



















Årets första tältnatt

  Ljuset återkommer, snön smälter i en rasande fart. Snön blir till vatten och marken är tung av vatten och porös snö. Fåglarna har vaknat t...