måndag 30 maj 2011

Fann ingen älg, men marken glödde!

Hade teleobjektivet med ut för att spana efter älg. Ingen älg men dock glödande växtlighet. Svårt att få till skärpa i motljuset. Inte speciellt skarpa bilder, menjag hoppas bilden ger av den  känsla jag hade  liggande på backen i det dalande ljuset. Kommer att bli svårt att somna. Få bli en ny tur med makroobjektivet.




söndag 22 maj 2011

Gullvivorna blommar!

Blåser kallt i kväll. Spaningen vid baverhyddan gav inget i kväll, mest beroende på att jag hade för lite kläder på mig. Hittade gullvivor på vägen hem, mest troligt någon spridning från en gammal trädgård. Jag vet inte om gullvivan växer vilt här.










lördag 21 maj 2011

Bävern!

I kväll var det roligt att ta fram kameran igen. Har suttit vid Husumån och väntat in bävern. Helt öppet satt jag. Han eller hon kom sakta simmande en gång, två gånger och tredje gången blev han kvar. Han eller hon hade stenkoll på vad jag gjorde, ville verkligen bli fotad. jag har sommaren på mig att lära känna dem. Vill så gärna se dem på land.




Vilka näsborrar de har!

fredag 20 maj 2011

Bilder är bilder/livet är livet

Efter en mycket bra semester i Fuengirola kom jag hem i onsdags. Glad och förväntansfull stoppade jag in minnet i datorn. Efter flera försök insåg jag att minnet var skadat. Inga bilder. Jag körde scandisk reparationsprogram, ingen förändring. Jag har inte givit upp ännu, visst är jag ledsen över att inte bilderna finns, men bilder är bilder, livet är livet.

En av få bilder jag har på mitt andra minneskort är bilden från min brors balkong, utsikt över de vackra träden.

lördag 7 maj 2011

Skira i morgonsolen.








Jag har väntat hela veckan. Nu efter nattens frost och solens strålar , öppnar de sig för att njutas.

söndag 1 maj 2011

Uppe med tuppen!

Inspirerad av Tommy´s fina orrbilder, klev jag upp tidigt. Nu äntligen skulle jag testa mitt tele på levande  väsen. Som ni ser fick jag nöja mig med gåsen, hur som helst är de ju bra övningsobjekt.


Årets första tältnatt

  Ljuset återkommer, snön smälter i en rasande fart. Snön blir till vatten och marken är tung av vatten och porös snö. Fåglarna har vaknat t...